-
Pris
Beroende på insats.
Beroende på insats. Dölj..
-
Antal platser/Boendeform
Wemind HVB Evia har 11 platser på boendet samt 2 platser i separata behandlingslägenheter
Wemind HVB Evia har 11 platser på boendet samt 2 platser i separata behandlingslägenheter Dölj..
-
Främmande Språk
Engelska, turkiska, arabiska, farsi, dari, kurdiska, serbiska, tyska, franska, spanska, portugisiska, romani, polska, ryska
Engelska, turkiska, arabiska, farsi, dari, kurdiska, serbiska, tyska, franska, spanska, portugisiska, romani, polska, ryska Dölj..
-
Ramavtal
Ramavtal finns med flertalet kommuner runt om i landet.
Ramavtal finns med flertalet kommuner runt om i landet. Dölj..
-
Verksamhetsbeskrivning
Evia är en psykologdriven verksamhet som även har tillgång till medicinsk kompetens (psykiater samt sjuksköterska). Behandlingen utgår ifrån KBT och mätbaserad vård. Vi har möjlighet att göra psykiatriska utredningar. Målgruppen är unga pojkar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och Läs
mer...
Evia är en psykologdriven verksamhet som även har tillgång till medicinsk kompetens (psykiater samt sjuksköterska). Behandlingen utgår ifrån KBT och mätbaserad vård. Vi har möjlighet att göra psykiatriska utredningar. Målgruppen är unga pojkar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och tilläggsproblem (t.ex. hemmasittare, utagerande eller sexuella övergreppsbeteenden). Vi är ett HVB fritt från kriminalitet och missbruk (exklusionskriterier). Utöver huvudbyggnaden finns behandlingslägenheter där ungdomarna kan förberedas för utsluss. Inom koncernen finns även Eviaskolan, en grundskola och behandlingsskola, som vi samarbetar nära med. Dölj..
-
Utvärdering/Uppföljning
Behandlingen på EVIA inleds alltid med en beteendeanalys vilket innebär en omfattande kartläggning av problem och styrkor hos den placerade och dennes nätverk. För analysen ansvarar behandlande psykolog. Utöver det görs en psykiatrisk bedömning under inledningsskedet av placering. Denna be Läs
mer...
Behandlingen på EVIA inleds alltid med en beteendeanalys vilket innebär en omfattande kartläggning av problem och styrkor hos den placerade och dennes nätverk. För analysen ansvarar behandlande psykolog. Utöver det görs en psykiatrisk bedömning under inledningsskedet av placering. Denna bedömning uppdateras sedan vid behov.
Ungdomens specifika mål mäts via dagliga registreringar. Månadsvis sammanställs dessa och man kompletterar med strukturerade bedömningsinstrument. Vi gör regelbundet ångestskattning med GAD-7, depressionsskattning med PHQ-9 samt en bredare kartläggning av styrkor och svårigheter med SDQ. Utöver det används individuellt utvalda skattningsinstrument vid behov. I enighet med principerna för mätbaserad vår redovisas utvärderingen till såväl kund som ungdom och dennes nätverk.
Evias psykiatriker och leg.sjuksköterska utvärderar den medicinska behandlingen kontinuerligt. Dölj..
-
Utslussning/Eftervård
Att vidmakthålla framsteg efter heldygnsvård innebär en särskild utmaning och Evia har tagit denna på stort allvar. Redan vid uppstartsfasen av en placering diskuteras utsluss och Evia har en strukturerad modell för att förbereda ungdomen för utsluss (oavsett om det gäller hemflytt eller t Läs
mer...
Att vidmakthålla framsteg efter heldygnsvård innebär en särskild utmaning och Evia har tagit denna på stort allvar. Redan vid uppstartsfasen av en placering diskuteras utsluss och Evia har en strukturerad modell för att förbereda ungdomen för utsluss (oavsett om det gäller hemflytt eller till annan boendeform).
Som en del i utslussen finns två behandlingslägenheter i Vega (Stockholm) där ungdomen får chans att öva sig i mer självständig livsföring utan att för den sakens skull tappa vårdkontinuitet. Ungdomen är fortfarande inskriven på HVB Evia och har kvar samma möjligheter till behandling som när han bodde på i HVB-byggnaden. Dölj..
-
Skola/Kursverksamhet
Skolgången planeras individuellt utifrån ålder och behov. Ungdomens kontaktpersoner från Evia etablerar samarbete med mentor eller liknande på ungdomens skola i syfte att snabbt kunna fånga upp skolrelaterade problem. Vid behov kopplas även ungdomens behandlingsansvariga psykolog in i dire Läs
mer...
Skolgången planeras individuellt utifrån ålder och behov. Ungdomens kontaktpersoner från Evia etablerar samarbete med mentor eller liknande på ungdomens skola i syfte att snabbt kunna fånga upp skolrelaterade problem. Vid behov kopplas även ungdomens behandlingsansvariga psykolog in i direktkontakt med skola.
Inom Wemind finns även Eviaskolan som HVB Evia samarbetar nära med. Eviaskolan är en grundskola (åk 6-9) och behandlingsskola. Att placera på både Evia HVB och Eviaskolan möjliggör ett helhetsperspektiv runt ungdomen. Man kan självfallet även placera i enbart endera verksamheten. Dölj..
-
Sysselsättning
Ungdomarna får hjälp av personalen att strukturera sin vardag så att balans med skola/dagaktivitet och fritidsaktiviteter uppnås. Vi uppmuntrar ungdomarna att testa olika fritidsaktiviteter. Detta ingår ofta som en del i den positiva beteendestödsplanen och man har då utformat stödstrategi Läs
mer...
Ungdomarna får hjälp av personalen att strukturera sin vardag så att balans med skola/dagaktivitet och fritidsaktiviteter uppnås. Vi uppmuntrar ungdomarna att testa olika fritidsaktiviteter. Detta ingår ofta som en del i den positiva beteendestödsplanen och man har då utformat stödstrategier för att ungdomen gradvis ska klara att allt mer självständigt hålla kvar en fritidsaktivitet.
Många av Evias ungdomar har svårt och behöver därav träning i att fungera i gruppsammanhang. Evia erbjuder därför ett antal fasta gemensamma aktiviteter varje vecka (träningsgrupp, brädspelskväll, brunch och extern gruppaktivitet i form av något utflyktsmål). På plats i verksamheten finns kreativt material och en utomhusmiljö som bidrar till aktiviteter, bland annat fiske. Dölj..
-
Behandling/Insatslängd
Behandlingslängden varierar betydligt men ligger i snitt ligger på cirka 1 år. Det är vanligtvis den tid det tar att göra en noggrann kartläggning, skapa motivation hos ungdomen, lära nya färdigheter och befästa förändringen.
Evias behandlingsarbete är väl förankrat i KBT (kognitiv bete Läs
mer...
Behandlingslängden varierar betydligt men ligger i snitt ligger på cirka 1 år. Det är vanligtvis den tid det tar att göra en noggrann kartläggning, skapa motivation hos ungdomen, lära nya färdigheter och befästa förändringen.
Evias behandlingsarbete är väl förankrat i KBT (kognitiv beteendeterapi), närmare bestämt TBA och PBS. TBA (tillämpad beteendeanalys) innebär att psykologen gör en KBT-analys av ungdomens problemområden. Analysen guidar sedan upplägget på resterande behandling. PBS (positivt beteendestöd) är särskilt rekommenderat vid autism och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Det innebär att man skapar en beteendestödsplan där man utformar miljön för att vara så gynnsam som möjligt (”gör det lätt att göra rätt”) och parallellt tränar ungdomen i färdigheter för att hantera sina problemområden (ökar hans egen kompetens). Det passar ungdomar som kan ha svårt att tillgodogöra sig rena samtalsbehandlingar. Beteendestödsplanen innefattar såväl individuella terapiinsatser som hur vardagen struktureras och hur personalens bemötande av ungdomen.
Evia arbetar med mätbaserad vård vilket även det är i linje med KBT. Mätbaserad vård handlar om att man noggrant följer ungdomens utveckling - både genom strukturerade skattningsskalor och daglig registrering av mål-/problembeteenden. Detta sammanfattas i lättillgängligt format för både ungdom, vårdnadshavare och uppdragsgivare. Det bildar ett underlag där man gemensamt kan diskutera framgångar, bakslag och hur man ska gå vidare i behandlingen.
Utöver ovanstående finns särskild kompetens i övergreppsspecifik behandling och bedömning (ERASOR). Behövs någon ytterligare manualbaserad KBT-behandling, exempelvis för att hantera en viss psykiatrisk diagnos, har Evias psykologer kompetens att bedriva sådana.
Evia har även möjlighet att genomföra psykiatrisk utredning, exempelvis med frågeställning kring neuropsykiatrisk diagnos. Dölj..
-
Inskrivningsförfarande
Gällande förfrågan kontakta placeringsansvarig Leg. psykolog Mia Jörgensen på tfn 072-2360606. Eftersom omplaceringar är skadligt för ungdomar är vi måna om att göra en noggrann matchningsbedömning. Vi startar med att intervjua handläggare och går sedan vanligtvis vidare med att inhämta sk Läs
mer...
Gällande förfrågan kontakta placeringsansvarig Leg. psykolog Mia Jörgensen på tfn 072-2360606. Eftersom omplaceringar är skadligt för ungdomar är vi måna om att göra en noggrann matchningsbedömning. Vi startar med att intervjua handläggare och går sedan vanligtvis vidare med att inhämta skriftligt underlag, intervjua referenspersoner samt träffa vårdnadshavare. I bedömningsprocessen diskuterar vi inriktning på vårdplanen och börjar fundera över hur vi på bästa sätt kan ta emot ungdomen. Innan inskrivning besöker vi ungdomen i hans hem eller på annan trygg plats.
Dölj..
-
Organisation/Personal
Wemind HVB Evia (tidigare Evia Mälarhöjden) har varit verksamma med HVB verksamheter sedan 2006. Vi har med andra ord stor erfarenhet av unga med neuropsykiatriska tillstånd och tilläggsproblem.
Ungdomens behandlingsteam på plats består av behandlingsansvarig psykolog och två kontaktper Läs
mer...
Wemind HVB Evia (tidigare Evia Mälarhöjden) har varit verksamma med HVB verksamheter sedan 2006. Vi har med andra ord stor erfarenhet av unga med neuropsykiatriska tillstånd och tilläggsproblem.
Ungdomens behandlingsteam på plats består av behandlingsansvarig psykolog och två kontaktpersoner på Evia (behandlingspedagoger och/eller socionomer). Utöver det finns leg sjuksköterska i verksamheten och barn-/ungdomspsykiater som ansvarar för den medicinska delen av behandlingen. Behandlingspersonal finns på plats dygnet runt för att skapa trygghet och kontinuitet i behandlingen.
Föreståndare: Leg Psykolog
Biträdande föreståndare: KBT-terapeut
Behandlingsansvariga: Leg psykologer
Övrig fast behandlingspersonal: Socionomer och behandlingspedagoger
Hälso-/sjukvårdspersonal: Sjuksköterska och psykiater (samt psykologerna) Dölj..
-
Konsulter
Barn- och ungdomspsykiater Lisa Härdelin Lenerius
Handledning via leg psykolog (specialist inom psykologisk behandling och psykoterapi) & leg psykoterapeut Alexandra Rosendahl Santillo
Barn- och ungdomspsykiater Lisa Härdelin Lenerius
Handledning via leg psykolog (specialist inom psykologisk behandling och psykoterapi) & leg psykoterapeut Alexandra Rosendahl Santillo Dölj..
-
Handledning
Behandlingsansvariga psykologer ger månadsvis handledning till ungdomens kontaktpersoner (d.v.s. behandlingsassistenterna) och finns därtill tillgängliga i verksamheten för att ge situationsbaserad microhandledning.
För psykologerna finns extern handledning (se rubrik konsulter).
Behandlingsansvariga psykologer ger månadsvis handledning till ungdomens kontaktpersoner (d.v.s. behandlingsassistenterna) och finns därtill tillgängliga i verksamheten för att ge situationsbaserad microhandledning.
För psykologerna finns extern handledning (se rubrik konsulter). Dölj..
-
Samverkan
Evia har en mycket gedigen förfrågnings/inskrivningsprocess för att säkerställa att mål och förväntningar på placeringen är tydliga och kommunicerade för samtliga.
Evia hjälper till i upprättandet av vårdplan för att sedan tillsammans med uppdragsgivare, ungdom och nätverk upprätta en g Läs
mer...
Evia har en mycket gedigen förfrågnings/inskrivningsprocess för att säkerställa att mål och förväntningar på placeringen är tydliga och kommunicerade för samtliga.
Evia hjälper till i upprättandet av vårdplan för att sedan tillsammans med uppdragsgivare, ungdom och nätverk upprätta en genomförandeplan som styr riktningen för insatserna.
Under placering sker löpande samverkan med uppdragsgivare i form av uppföljningsmöten och månadsrapporter. Behandlingsteamet runt ungdomen brukar utöver det hålla tät dialog med handläggare om något nytt tillstöter i ärendet.
Samverkan med nätverk sker initialt via dagliga telefonsamtal, därefter via veckovisa samtal med ungdomens kontaktpersoner och månadsvis samtal med ungdomens psykolog. Vid behov förstärks kontakten och Evia kan även erbjuda strukturerat föräldrastöd. Vårdnadshavare får därtill samma månadsrapporter som handläggaren. Dölj..
-
Kvalitets-/Miljöarbete
Verksamheten arbetar utifrån ISO 9001 samt SS 41000 (Kvalitetssäkring gällande HVB). Verksamheten följer även Socialstyrelsens samtliga föreskrifter och allmänna råd gällande ledningssystem och kvalitetsarbete.
Verksamheten arbetar utifrån ISO 9001 samt SS 41000 (Kvalitetssäkring gällande HVB). Verksamheten följer även Socialstyrelsens samtliga föreskrifter och allmänna råd gällande ledningssystem och kvalitetsarbete. Dölj..
-
Fortbildning
Samtliga i personalgruppen har individuella fortbildningsplaner och erbjuds utbildning kontinuerligt externt samt internt inom verksamhetens behandlingsgrund. Målet är att all personal skall kunna grunderna i inlärningspsykologi och tillämpad beteendeanalys motsvarande en beteendeterapeuti Läs
mer...
Samtliga i personalgruppen har individuella fortbildningsplaner och erbjuds utbildning kontinuerligt externt samt internt inom verksamhetens behandlingsgrund. Målet är att all personal skall kunna grunderna i inlärningspsykologi och tillämpad beteendeanalys motsvarande en beteendeterapeutisk steg 1 utbildning. Dölj..
-
Kommunikation/Avstånd
Wemind HVB Evia ligger i Skrubba Allé, en naturskön plats med nära till vattnet och tillgång till brygga. Evia ligger nära busshållplatser och det tar endast 20 minuter med kollektivtrafik till Stockholms centralstation.
Våra behandlingslägenheter ligger i Vega. Med pendeltåg är det kna Läs
mer...
Wemind HVB Evia ligger i Skrubba Allé, en naturskön plats med nära till vattnet och tillgång till brygga. Evia ligger nära busshållplatser och det tar endast 20 minuter med kollektivtrafik till Stockholms centralstation.
Våra behandlingslägenheter ligger i Vega. Med pendeltåg är det knappt 25 minuter till Stockholms centralstation. Dölj..
-
Referenser
Lämnas vid förfrågan
Lämnas vid förfrågan Dölj..
-
Övrigt
Verksamheten arbetar med integrerad vård där möjligheten finns att kombinera insatser från socialtjänsten och hälso- sjukvården.
Verksamheten arbetar med integrerad vård där möjligheten finns att kombinera insatser från socialtjänsten och hälso- sjukvården. Dölj..