-
Pris
Enligt ramavtal
Enligt ramavtal Dölj..
-
Antal platser/Boendeform
1 st HVB pojkar 12-17 år 7 platser. 1 st HVB flickor 5 platser 12-17 år
Familjehem för barn 0-20 år
1 st HVB pojkar 12-17 år 7 platser. 1 st HVB flickor 5 platser 12-17 år
Familjehem för barn 0-20 år Dölj..
-
Främmande Språk
Engelska.
Vana att använda tolk vid behov.
Engelska.
Vana att använda tolk vid behov. Dölj..
-
Ramavtal
Alingsås, Arjeplog, Bergs, Bodens, Bollebygds, Borgholms, Borlänge, Bräcke, Emmaboda, Enköping, Falköping, Falu, Gagnef, Gällivare, Gotland, Haninge, Heby, Hedemora, Herrljunga, Hjo, Härjedalen, Högsby, Jokkmokks, Kalix, Kalmar, Karlsborg, Karlskrona, Kiruna, Kristinehamn, Krokom, Ludvika, Läs
mer...
Alingsås, Arjeplog, Bergs, Bodens, Bollebygds, Borgholms, Borlänge, Bräcke, Emmaboda, Enköping, Falköping, Falu, Gagnef, Gällivare, Gotland, Haninge, Heby, Hedemora, Herrljunga, Hjo, Härjedalen, Högsby, Jokkmokks, Kalix, Kalmar, Karlsborg, Karlskrona, Kiruna, Kristinehamn, Krokom, Ludvika, Luleå, Malung-Sälen, Marks, Mellerud, Mora, Munkedals, Mörbylånga, Nybro, Orsa, Oskarshamn, Pajala, Ragunda, Ronneby, Rättvik Sotenäs, Stenugnsund, Strömstad, Strömsund, Säter, Sölvesborg, Tanum, Tibro, Tidaholm, Tierp, Torsås, Täby, Töreboda, Vadstena, Vansbro, Vimmerby, Vårgårda, Västerås, Åre, Älvdalen, Östersund, Österåker, Östhammar, Gävle kommun, Eskilstuna kommun, Borås stad, Nordmalingskommun, Bjurholmskommun, Vindelns kommun, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Umeå kommun Dölj..
-
Verksamhetsbeskrivning
Riande AB har idag två HVB i Nyköpings kommun. Lundäng HVB i Jönåker, som behandlingshem för pojkar 12-17 år med psykosocial problematik och Nässlan HVB för 5 st flickor 12 - 17 år, med psykosocialproblematik, 15 min norr om Nyköping. I september 2021 gjordes en omstart av familjehemsverk Läs
mer...
Riande AB har idag två HVB i Nyköpings kommun. Lundäng HVB i Jönåker, som behandlingshem för pojkar 12-17 år med psykosocial problematik och Nässlan HVB för 5 st flickor 12 - 17 år, med psykosocialproblematik, 15 min norr om Nyköping. I september 2021 gjordes en omstart av familjehemsverksamhet. Idag har vi flera väl kvalificerade och godkända familjehem i Södermanland och angränsande län. I Riande finns också leg. Barnpsykiater, leg. psykolog, leg. sjuksköterska och leg psykoterapeut. Louise Montgomery som är VD och föreståndare har lång erfarenhet av behandling. Hon är utbildad psykiatrisjuksköterska, legitimerad psykoterapeut och socionom. Hon har lång erfarenhet av behandlingsarbete på HVB, BUP och har även arbetat som skolkurator och handledare. All personal har minst två års eftergymnasial utbildning inom relevant område såsom behandlingspedagog, socialpedagog. All personal har gått utbildning i BBIC samt i TMO (traumamedveten omsorg). Den metod vi arbetar utifrån är TBA (tillämpad beteendeanalys), en KBT-metod. All personal har handledning var 14.e dag av utbildad handledare. Dölj..
-
Utvärdering/Uppföljning
Utvärdering / Uppföljning sker regelbundet med respektive socialtjänst och den placerade.
Varje vecka har ungdomarna tillsammans med personal ett s.k. husmöte. Där ges möjlighet för ungdomarna att komma med synpunkter, klagomål och önskningar.
Se Kvalitetsindex.
Utvärdering / Uppföljning sker regelbundet med respektive socialtjänst och den placerade.
Varje vecka har ungdomarna tillsammans med personal ett s.k. husmöte. Där ges möjlighet för ungdomarna att komma med synpunkter, klagomål och önskningar.
Se Kvalitetsindex. Dölj..
-
Utslussning/Eftervård
Riande AB har stödboende och möjlighet till utslussboende kopplat till HVB. Personal att tillgå alla dagar i veckan. Kontaktpersonen kan finnas kvar om behov finns.
Riande AB har stödboende och möjlighet till utslussboende kopplat till HVB. Personal att tillgå alla dagar i veckan. Kontaktpersonen kan finnas kvar om behov finns. Dölj..
-
Skola/Kursverksamhet
Gott samarbete med flera skolor I Nyköping, bla Framtids gymnasiet och Nyköpings gymnasium. I Nyköping finns grundskola och gymnasium.
Gott samarbete med flera skolor I Nyköping, bla Framtids gymnasiet och Nyköpings gymnasium. I Nyköping finns grundskola och gymnasium. Dölj..
-
Sysselsättning
Alla ungdomar erbjuds fritidsaktiviteter efter intresse och önskemål. T.ex. fotboll, gym, simning, yoga, handboll, dans m.m.
Alla ungdomar erbjuds fritidsaktiviteter efter intresse och önskemål. T.ex. fotboll, gym, simning, yoga, handboll, dans m.m. Dölj..
-
Behandling/Insatslängd
Verksamheten arbetar utifrån en grund i tillämpad beteendeanalys (TBA), en riktning inom kognitiv beteendeterapi (KBT). Det kommer att arbetas fram individuella behandlingsplaner. Utifrån det arbetar sedan personal tillsammans med ungdomen för att nå behandlingsmålen. Det är en inkluderand Läs
mer...
Verksamheten arbetar utifrån en grund i tillämpad beteendeanalys (TBA), en riktning inom kognitiv beteendeterapi (KBT). Det kommer att arbetas fram individuella behandlingsplaner. Utifrån det arbetar sedan personal tillsammans med ungdomen för att nå behandlingsmålen. Det är en inkluderande behandlingsform där individen är delaktig i analyser, behandlingsplaner och mål, och verksamheten anser att det är viktigt att få ungdomen att jobba tillsammans med personal och nätverk för att uppnå sina mål.
I och med utgångspunkten i TBA, kommer verksamheten ha ett holistiskt perspektiv, och fokusera på individens hela miljö, behov och mående. Det blir således ett miljöterapeutiskt perspektiv där verksamheten arbetar med alla aspekter i ungdomens tillvaro som kan bidra till långsiktig förbättring. Utifrån BBIC är skolgång en viktig skyddsfaktor för barn och ungdomars mående. Personalen kommer lägga vikt vid att ägna sig åt olika sociala aktiviteter med ungdomarna, och erbjuda samtalsstöd när helst det önskas.
Verksamheten kommer även att arbeta med ungdomens nätverk, i syfte att finna långsiktiga lösningar för ungdomens tillvaro och mående, även efter avslutad vistelse på boendet. Detta gör verksamheten genom kontinuerligt nätverks- och familjearbete, i de fall där detta är möjligt och/eller önskvärt. I de fall där det inte är möjligt eller önskvärt, ämnar verksamheten stötta och arbeta tillsammans med ungdomen för att med andra hjälpmedel finna möjlighet till en långsiktigt förbättrad tillvaro.
Dölj..
-
Inskrivningsförfarande
En första bedömning görs i samråd med socialtjänsten. Vi gör en lämplighetsbedömning och utifrån denna och den information vi får av socialtjänsten görs en matchning. Vi önskar om det är möjligt att få träffa ungdomen en gång innan placering. En genomförandeplan upprättas utifrån uppdragsg Läs
mer...
En första bedömning görs i samråd med socialtjänsten. Vi gör en lämplighetsbedömning och utifrån denna och den information vi får av socialtjänsten görs en matchning. Vi önskar om det är möjligt att få träffa ungdomen en gång innan placering. En genomförandeplan upprättas utifrån uppdragsgivarens vårdplan och insatsbeskrivning. Vårdplanen och genomförandeplanen utgår från behovsområdena i BBIC. Dölj..
-
Organisation/Personal
All personal har minst två års eftergymnasial utbildning med inriktning behandling.
All personal har minst två års eftergymnasial utbildning med inriktning behandling. Dölj..
-
Konsulter
Alla våra familjehemskonsulenter är socionomer med lång erfarenhet av utredning och handledning av familjehem.
Alla våra familjehemskonsulenter är socionomer med lång erfarenhet av utredning och handledning av familjehem. Dölj..
-
Handledning
All personal får kvalificerad handledning var 14e dag av utbildad handledare.
Daglig direkthandledning vid behov.
All personal får kvalificerad handledning var 14e dag av utbildad handledare.
Daglig direkthandledning vid behov. Dölj..
-
Kommunikation/Avstånd
ca 8 mil söder om Stockholm. Bra kommunikationer med buss och tåg.
ca 8 mil söder om Stockholm. Bra kommunikationer med buss och tåg. Dölj..