-
Pris
Dygnspriser varierar beroende på avtalade priser i tex ramavtal, individuellt anpassade lösningar och den placerades specifika behov.
Dygnspriser varierar beroende på avtalade priser i tex ramavtal, individuellt anpassade lösningar och den placerades specifika behov. Dölj..
-
Antal platser/Boendeform
Milton HVB har sex (6) platser i enlighet med tillstånd. Vi arbetar dock med max fyra till fem placeringar samtidigt.
Milton HVB har sex (6) platser i enlighet med tillstånd. Vi arbetar dock med max fyra till fem placeringar samtidigt. Dölj..
-
Främmande Språk
Engelska
Engelska Dölj..
-
Ramavtal
Milton HVB har idag ramavtal med de flesta kommuner, bla genom ADDA - HVB för barn och unga samt ADDA familjehemsvård.
Milton HVB har idag ramavtal med de flesta kommuner, bla genom ADDA - HVB för barn och unga samt ADDA familjehemsvård. Dölj..
-
Verksamhetsbeskrivning
Välkommen till HVB-Institutet i Roslagen AB!
Vår nisch är att bedriva små familjära HVB-hem i en hemlik miljö. Vi är ett bolag med lång erfarenhet av socialt arbete och framförallt av vård och behandling på HVB-hem för barn och unga. Vi har formell utbildning och kompetens, adekvat erfa Läs
mer...
Välkommen till HVB-Institutet i Roslagen AB!
Vår nisch är att bedriva små familjära HVB-hem i en hemlik miljö. Vi är ett bolag med lång erfarenhet av socialt arbete och framförallt av vård och behandling på HVB-hem för barn och unga. Vi har formell utbildning och kompetens, adekvat erfarenhet och framförallt en hög arbetsmoral med våra ungdomars behov i fokus. Vår vision är att bedriva vård och behandling på små familjära HVB-hem med hög kvalitet utan sammanbrott och oplanerade utskrivningar. HVB-Institutet har idag HVB-hemmet Milton HVB som är beläget i Norrtälje. Målgruppen är barn och unga i ålder 14 - 18 år med social problematik. Vi har även tillstånd från IVO att bedriva konsulentstödd jour – och familjehemsvård för barn och unga.
Milton HVB
Milton är ett litet familjärt HVB-hem beläget i ett mysigt villaområde i Norrtälje. Målgruppen är barn och unga i åldern 14- 18 år som vistats i olämpliga miljöer, har ett utåtagerande/hotfullt beteende, begått brott och som kan ha provat droger. Ungdomen behöver skrivas in innan den fyllt 18 år. Vi tar emot ungdomar enligt SoL och LVU. På Milton HVB är målsättningen att aktivt lära våra ungdomar nya funktionella beteenden. När vi identifierat vilka beteenden ungdomen behöver lära in, så tränar vi intensivt på att de skall vidmakthållas över tid. Verksamheten har en hög struktur och vardagen är förutsägbar. För att uppnå vårt mål arbetar vi utifrån metoden KOBTIVA – kognitiv och beteendeträning i vardagen. Arbetsmetoden är särskilt utformad för arbetet på små familjära HVB-hem med ett fåtal placeringar. Vi anpassar vårt stöd efter vad ungdomen behöver och vi jobbar alltid för att hitta långsiktiga och stabila lösningar. Våra ungdomar skall gå i skolan/praktik, utöva fritidsintressen och på andra sätt förberedas inför framtiden med stöd av personal.
All behandling är individuellt anpassad med ungdomens färdighetsträning i fokus. Ramen gällande en fungerande dygnsrytm är densamma för alla, men allt innehåll i behandlingsinsatsen anpassas utifrån varje ungdoms specifika behov. Vi ser till vikten av en hemtrevlig, lugn och familjär boendemiljö. Ett fåtal placeringar som arbetsgruppen jobbar ihop sig med, är ett arbetssätt som vi värnar om och framförallt tror på. Vi skapar relation, behandlingsallians och står kvar vid utmanade beteende.
Roslagen Familjehemsvård
Vi erbjuder konsultentstödda familjehem och jourhem för barn, unga och vuxna. Våra duktiga familjer har olika bakgrund när det gäller både erfarenhet, utbildning och yrke. Varje familj har en familjehemskonsulent knuten till sig under hela uppdraget. En familjehemkonsulent hos oss har ansvar för max tio (10) familjer åt gången. Utredning av familjen genomförs av en socionom och i samband med utredning, kontaktar vi referenser samt inhämtar utdrag ur misstanke- och belastningsregister, socialregister, kronofogderegister samt ur försäkringskassans register. Våra familjehem får löpande handledning samt kontinuerlig fortbildning för att säkerställa kvaliteten i uppdraget.
Dölj..
-
Utvärdering/Uppföljning
På HVB-Institutet arbetar vi systematiskt och fortlöpande med kvalitetsarbete i enighet med SOSFS 2011:9. Ledningssystemet används för att systematiskt och fortlöpande utveckla och säkra verksamhetens kvalitet. Vårt arbete är både företagsövergripande och lokalt anpassat till verksamhetens Läs
mer...
På HVB-Institutet arbetar vi systematiskt och fortlöpande med kvalitetsarbete i enighet med SOSFS 2011:9. Ledningssystemet används för att systematiskt och fortlöpande utveckla och säkra verksamhetens kvalitet. Vårt arbete är både företagsövergripande och lokalt anpassat till verksamhetens inriktning och omfattning. Resultat från kvalitetsmätningar, tillsynsprotokoll och övriga uppföljningar/utvärderingar presenteras på vår hemsida.
Ungdomens insats följs upp och utvärderas dagligen genom beteendemätning, varje vecka vid KP-samtal, varannan vecka på Behandlingskonferens och månatligen genom månadsrapportering. Uppföljning sker även löpande tillsammans med uppdragsgivaren genom telefonsamtal och fysiska möten. Våra gemensamma uppföljningsmöten behöver inte alltid ske i verksamheten utan vi åker gärna även till våra uppdragsgivare. Dölj..
-
Utslussning/Eftervård
Vi erbjuder möjlighet till utsluss i enighet med vår arbetsmetod KOBTIVA. Utsluss ingår som ett område i samband med att behandlingen ska avslutas. Upplägget utformas i samverkan mellan HVB-hemmet, ungdom, vårdnadshavare och uppdragsgivare. Vi erbjuder en strukturerad utsluss till vårdnads Läs
mer...
Vi erbjuder möjlighet till utsluss i enighet med vår arbetsmetod KOBTIVA. Utsluss ingår som ett område i samband med att behandlingen ska avslutas. Upplägget utformas i samverkan mellan HVB-hemmet, ungdom, vårdnadshavare och uppdragsgivare. Vi erbjuder en strukturerad utsluss till vårdnadshavare, familjehem eller i stödboende. Dölj..
-
Skola/Kursverksamhet
Vi samverkar med grundskolor och gymnasium i framförallt Norrtälje, Rimbo, Stockholm och Uppsala för att upprätta en fungerande skolgång för ungdomen. Det är av största vikt att ungdomen ges möjlighet att uppfylla målen i läroplanenen. Nära samverkan finns även med en liten resursskola uta Läs
mer...
Vi samverkar med grundskolor och gymnasium i framförallt Norrtälje, Rimbo, Stockholm och Uppsala för att upprätta en fungerande skolgång för ungdomen. Det är av största vikt att ungdomen ges möjlighet att uppfylla målen i läroplanenen. Nära samverkan finns även med en liten resursskola utanför Uppsala. Goda bussförbindelser och skolskjuts erbjuds vid behov. Att ungdomen har en fungerande skolgång är en av hörnstenarna i vår arbetsmetod KOBTIVA. För de ungdomar som ej har skolplikt erbjuds istället praktik. Dölj..
-
Sysselsättning
Att ha en sysselsättning och en meningsfull fritid är ofta en skyddsfaktor för våra ungdomar. Vi uppmuntrar ungdomen att utveckla och upprätthålla en individuell fritidsaktivitet som denne kan fortsätta med efter placeringen hos oss. Varje vecka erbjuds ungdomarna gemensamma aktiviteter. V Läs
mer...
Att ha en sysselsättning och en meningsfull fritid är ofta en skyddsfaktor för våra ungdomar. Vi uppmuntrar ungdomen att utveckla och upprätthålla en individuell fritidsaktivitet som denne kan fortsätta med efter placeringen hos oss. Varje vecka erbjuds ungdomarna gemensamma aktiviteter. Vi utgår ifrån principen – Ny (prova på något nytt), Nyttig (en aktivitet som är nyttigt att lära sig) och Rolig (en aktivitet som är rolig och avslappnade). Fysisk aktivitet erbjuds vid minst två tillfällen per vecka i enighet med ungdomens veckoschema. Dölj..
-
Behandling/Insatslängd
Behandlingsarbetet på Milton HVB genomförs i enighet med arbetsmetoden KOBTIVA - Kognitiv och beteendeträning i vardagen. KOBTIVA är indelad i perioder: analysperiod (2 månader), träningsperiod (ca 4–8 månader), utslussperiod (ca 2 månader). Behandlingens längd anpassas utifrån ungdomens b Läs
mer...
Behandlingsarbetet på Milton HVB genomförs i enighet med arbetsmetoden KOBTIVA - Kognitiv och beteendeträning i vardagen. KOBTIVA är indelad i perioder: analysperiod (2 månader), träningsperiod (ca 4–8 månader), utslussperiod (ca 2 månader). Behandlingens längd anpassas utifrån ungdomens behov, men brukar generellt vara drygt 1 år.
Arbetsmetoden bygger på principer från Inlärningsteori, MI, Funktionsteori, Kognitiv beteendeterapi (KBT) och Aggression Replacement Training (ART). Träningen utförs enligt det Salutogena perspektivet med KASAM (känsla av sammanhang) som ett helt igenom övergripande förhållningssätt, tankesystem och metodsystem.
Till arbetsmetod finns ett anpassat dokumentationssystem – BUMP. Behandlingen och genomförda interventionerna dokumenteras och utvärderas dagligen. Vi mäter ungdomens beteendeutveckling dag för dag under hela behandlingsperioden. Genom vårt dokumentationssystem kan vi ta fram kurvor och diagram där vi på ett mycket tydligt sätt ser resultatet av de genomförda interventionerna. Detta innebär att vi också direkt kan korrigera en intervention om det visar sig att den inte ger ett önskvärt resultat. Mätningarna i BUMP redovisas för socialtjänsten vid uppföljningsmöten.
Varje vecka har vi ett antal strukturerade behandlingsinslag. Vi har ART två gånger i veckan, kontaktmannasamtal och enskilda samtal utifrån ungdomens specifika träningsområden. Fysisk aktivitet erbjuds vid två tillfällen och ADL-träning i form av mat-, tvätt-, och städdag. Vi adderar även specifika insatser utifrån ungdomens problematik. Vi erbjuder tex ADDIS-Ung, HAP, CPU, ÅP, rePuls samt olika former av utredningar. HVB-Institutet har licens att bedriva programmet Kriminalitet som livsstil.
Dölj..
-
Inskrivningsförfarande
Uppdragsgivare kontaktar föreståndare eller vår placeringssamordnare vid önskan om placering hos oss. Föreståndare Lisette Svensson Tel: 070–4868219 Inför inskrivning gör vi alltid en individuell lämplighetsbedömning för att säkerställa att ungdomen matchar verksamhetens målgrupp samt de n Läs
mer...
Uppdragsgivare kontaktar föreståndare eller vår placeringssamordnare vid önskan om placering hos oss. Föreståndare Lisette Svensson Tel: 070–4868219 Inför inskrivning gör vi alltid en individuell lämplighetsbedömning för att säkerställa att ungdomen matchar verksamhetens målgrupp samt de nuvarande inskrivna ungdomars bakgrund och problematik. Lämplighetsbedömning sker i enighet med HSLF-FS 2016:55 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om hem för vård eller boende. Det är föreståndare som är ansvarig för inskrivning av nya ungdomar på Milton HVB.
Vi ser gärna att ungdomen tillsammans med uppdragsgivare och vårdnadshavare inledningsvis kommer på ett studiebesök. Men vi är medvetna om att detta inte alltid är möjligt, och tar med hänsyn till detta även emot ungdomar utan inledande studiebesök. Vi tar även emot ungdomar som är i akut behov av plats. I samband med inskrivning får ungdomen en Välkomstmapp med information om vår arbetsmetod, rutiner, klagomålshantering med mera. Vi matchar även en kontaktperson till ungdomen som har ett extra ansvar för ungdom och dennes insats under placeringen.
Dölj..
-
Organisation/Personal
Vi har medarbetare i tjänst på Milton HVB dygnet runt. 100% av våra medarbetare har adekvat eftergymnasial utbildning och erfarenhet av behandlingsarbete med barn och ungdomar. Vi ställer krav på utbildning, erfarenhet och personlig lämplighet. Arbetsgruppen har tillgång till arbetsledning Läs
mer...
Vi har medarbetare i tjänst på Milton HVB dygnet runt. 100% av våra medarbetare har adekvat eftergymnasial utbildning och erfarenhet av behandlingsarbete med barn och ungdomar. Vi ställer krav på utbildning, erfarenhet och personlig lämplighet. Arbetsgruppen har tillgång till arbetsledning dygnet runt. Milton HVB arbetsgrupp består idag av en socionom och sex kvalificerade behandlingspedagoger. Vi har tre utbildade ART-instruktörer och två programledare i Kriminalitet som livsstil. Samtliga har utbildning i MI och KBT. Vi har även utbildning i bla RePULSE, ACRA, Återfallsprevention, sorgebearbetning, lågaffektivt bemötande, suicidprevention, ätstörningsproblematik, CPU och socialpedagogisk behandling. Vi besitter en bred kompetens utifrån målgruppen. Samtliga går årlig utbildning i arbetsmetoden KOBTIVA samt i Hot och Våld. Dölj..
-
Konsulter
Vid behov och önskemål anlitar vi konsulter så som terapeut, psykolog och utredare. Vi kan utifrån detta erbjuda neuropsykiatrisk utredning, psykologbedömning, traumautredning etc utan långa väntetider.
Familjebehandling kan erbjudas i samverkan med extern part.
Vid behov och önskemål anlitar vi konsulter så som terapeut, psykolog och utredare. Vi kan utifrån detta erbjuda neuropsykiatrisk utredning, psykologbedömning, traumautredning etc utan långa väntetider.
Familjebehandling kan erbjudas i samverkan med extern part.
Dölj..
-
Handledning
Arbetsgruppen har extern handledning en gång i månaden. Handledningens inriktning anpassas utifrån behov - metodhandledning, ärende - och processhandledning.
Föreståndaren har hög närvaro i verksamheten och handleder arbetsgruppen i det vardagliga arbetet. Vi genomför APT och behandlin Läs
mer...
Arbetsgruppen har extern handledning en gång i månaden. Handledningens inriktning anpassas utifrån behov - metodhandledning, ärende - och processhandledning.
Föreståndaren har hög närvaro i verksamheten och handleder arbetsgruppen i det vardagliga arbetet. Vi genomför APT och behandlingskonferens varannan vecka (4 timmar/gång). Dölj..
-
Samverkan
Våra övergripande samverkansrutiner styrs genom våra processer i ledningssystemet avsnitt ‐ Samverkan. HVB‐hemmets föreståndare är ansvarig för att det finns rutiner för samverkan på lokal nivå. I ungdomens vårdplan och behandlingsplan/genomförandeplan specificeras dennes vårdbehov och där Läs
mer...
Våra övergripande samverkansrutiner styrs genom våra processer i ledningssystemet avsnitt ‐ Samverkan. HVB‐hemmets föreståndare är ansvarig för att det finns rutiner för samverkan på lokal nivå. I ungdomens vårdplan och behandlingsplan/genomförandeplan specificeras dennes vårdbehov och där framgår även vilka vi skall samverka med samt ansvarsfördelning. Föreståndare leder och fördelar arbetet samt följer upp att våra processer och rutiner följs.
Vi har nära samverkan med Mini Maria och BuP i Norrtälje. Dölj..
-
Kvalitets-/Miljöarbete
HVB-Institutet arbetar i enighet med Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete SOSFS 2011:9. Vi genomför exempelvis egenkontroller, riskanalyser, riskbedömningar, sammanställer och utreder inkomna synpunkter/klagomål. Vi arbetar syste Läs
mer...
HVB-Institutet arbetar i enighet med Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete SOSFS 2011:9. Vi genomför exempelvis egenkontroller, riskanalyser, riskbedömningar, sammanställer och utreder inkomna synpunkter/klagomål. Vi arbetar systematiskt och fortlöpande med att utveckla och säkra kvaliteten i verksamheten.
Milton HVB tillämpar ett strukturerat och systematiskt miljöarbete och har en organisation för att bedriva ett effektivt miljöarbete med dokumenterade rutiner för hur vårt arbete följs upp och vid behov revideras. Vi har en miljöpolicy där våra riktlinjer framgår för hur vi skall arbeta miljömedvetet med exempelvis återvinning av förbrukningsartiklar och sortering av avfall.
Dölj..
-
Fortbildning
Våra medarbetare genomför fortbildning löpande. Vi utgår ifrån verksamheten och ungdomarnas behov samt vilken typ av utbildningsinsats som medarbetaren behöver för att utföra arbetet på ett kvalitetssäkert sätt. Under 2022 har vi bland annat genomfört utbildning i Hot och Våld, grundläggan Läs
mer...
Våra medarbetare genomför fortbildning löpande. Vi utgår ifrån verksamheten och ungdomarnas behov samt vilken typ av utbildningsinsats som medarbetaren behöver för att utföra arbetet på ett kvalitetssäkert sätt. Under 2022 har vi bland annat genomfört utbildning i Hot och Våld, grundläggande KBT och KOBTIVA samt ART. Medarbetare har även deltagit på föreläsning gällande ökad kunskap om ångest, tvång, autism och arbete med ätstörningar. Dölj..
-
Kommunikation/Avstånd
Milton HVB ligger i ett villaområde i utkanten av centrala Norrtälje. Det är goda bussförbindelser till tex Uppsala och Stockholm.
Milton HVB ligger i ett villaområde i utkanten av centrala Norrtälje. Det är goda bussförbindelser till tex Uppsala och Stockholm. Dölj..
-
Referenser
Delges vid förfrågan!
Delges vid förfrågan! Dölj..
-
Övrigt
Vi är erfarna kring att utforma och genomföra individuellt anpassade insatser för ungdomar med omfattande beteendeproblematik och diagnoser. Vi är vana att genomföra insatser 1-1.
HVB-Institutet är medlemmar i Vårdföretagarna och Almega.
Vi är erfarna kring att utforma och genomföra individuellt anpassade insatser för ungdomar med omfattande beteendeproblematik och diagnoser. Vi är vana att genomföra insatser 1-1.
HVB-Institutet är medlemmar i Vårdföretagarna och Almega. Dölj..