-
Pris
Prissättning sker i överenskommelse med placeringsansvarig eller enligt ramavtal.
Prissättning sker i överenskommelse med placeringsansvarig eller enligt ramavtal. Dölj..
-
Antal platser/Boendeform
6 platser i kollektivt boende.
6 platser i kollektivt boende. Dölj..
-
Främmande Språk
Arabiska och engelska.
Arabiska och engelska. Dölj..
-
Ramavtal
Göteborgs Stad, Härryda Kommun, Kungsbacka Kommun, Kungälvs Kommun, Lerums Kommun, Lilla Edets Kommun, Mölndals stad, Orust Kommun, Partille Kommun, Stenungsunds Kommun.
Göteborgs Stad, Härryda Kommun, Kungsbacka Kommun, Kungälvs Kommun, Lerums Kommun, Lilla Edets Kommun, Mölndals stad, Orust Kommun, Partille Kommun, Stenungsunds Kommun. Dölj..
-
Verksamhetsbeskrivning
På Sileo eftersträvar vi att ha en så hemlik miljö som möjligt. Alla pojkar har tillgång till sina egna rum med möjlighet att delvis påverka inredningen för att få sätta egna prägel för ökad trivsel. I huset finns väl tilltagna gemensamma ytor såväl inomhus som utomhus för umgänge med övri Läs
mer...
På Sileo eftersträvar vi att ha en så hemlik miljö som möjligt. Alla pojkar har tillgång till sina egna rum med möjlighet att delvis påverka inredningen för att få sätta egna prägel för ökad trivsel. I huset finns väl tilltagna gemensamma ytor såväl inomhus som utomhus för umgänge med övriga ungdomar och personal.
Vi arbetar utifrån en miljöterapeutisk grund där ungdomarna som bor hos oss har någon form av sysselsättning t. ex skola, praktik/arbete, samt någon typ av fritidsintresse. En av våra övertygelser är att en fungerande sysselsättning är viktig för att skapa en vardag med meningsfullhet och intresse som är förenat med tydliga rutiner. Hemmet ser till att ungdomen får möjligheter att utveckla praktiska- och sociala färdigheter som är nödvändiga för att uppnå en viss grad av självständighet (ADL och SFT).
Verksamheten grundar sig också i ett systematiskt tankesätt där involvering av familj och nätverk utgör centrala delar. I praktiken innebär detta exempelvis familjesamtal, nätverksmöten, nätverkskartor, direktkontakt med lärare i skolor och stöd i fritidsverksamheter.
För att uppmuntra ungdomarna att pröva på nya aktiviteter och olika sporter har vi gemensamma aktiviteter med boendet. Målet är att den unge ska finna ett fritidsintresse som uppfyller meningsfullhet och som kan vidmakthållas både under och efter placeringstiden. Vi vill med detta ge ungdomen en möjlighet att finna sig i ett positivt sammanhang som bjuder in till att skapa konstruktiva kamratrelationer samtidigt som det främjar det fysiska och psykiska måendet.
Varje ungdom har två kontaktpersoner som ansvarar för att samordna ungdomarnas planering vilket består av bland annat kontaktmannasamtal och strukturskapande för att genomföra avtalade vård- och behandlingsinsatser. Kontaktpersonerna har även dokumentationsansvar för de överenskomna insatserna med syfte att göra det tydligt för hur beteendeutvecklingen rör sig över tid. Detta kan sedan redovisas för Socialtjänsten vid uppföljningsmöten, men framför allt för den unge som det berör och är i centrum. Underlaget är ett bra sätt att framföra till den unge kring dennes känslor, tankesätt och andra faktorer som kan vara hinder eller styrkor för den unges utveckling.
MI används som förhållningssätt i det dagliga mötet med ungdomarna, men som också kan hållas som enskilt strukturerade samtal mellan kontaktperson och den unge. Samtalen åskådliggör var den unge befinner sig i sin utvecklingsgång och som över tid ska ge ungdomen insikt till ökad förståelse för sina problem eller hinder. Syftet är att motivera den unge till att se möjligheter och hitta engagemang till lösningar och på sina förbättringsområden. Målet är att förändringsprocessen ska gå vidare i en ny positivare riktning.
Hos Tutus lägger vi stor vikt vid att skapa allians. Relationsskapandet mellan personal och ungdomar är något som vi ser som en av de viktigaste pusselbitarna för att lyckas få den unge att uppnå positiv beteendeförändring. Utan detta försvåras all form av behandlingsarbete.
En stor del av Sileos arbete handlar om att initiera, samordna och följa upp insatser kring den unge så att han får den hjälp och stöttning som denne är i behov av och har rätt till. Andra aktörer såsom Socialtjänst, skola, sjukvård, tandvård, BUP, psykiatri och habilitering är exempel på andra aktörer som ofta har en stor betydelse för insatsen kring pojken. Vår erfarenhet är att samordning av insatser är det som har stor betydelse för att göra skillnad för den unge.
Dölj..
-
Utvärdering/Uppföljning
Genomförandeplan som följs upp och revideras med bestämt tidsintervall.
Genomförandeplan som följs upp och revideras med bestämt tidsintervall. Dölj..
-
Skola/Kursverksamhet
Vi samarbetar tätt med skolorna i närområdet, Sileo ser det som mycket viktigt för ungdomarna att gå i skolan och fostras till goda samhällsmedborgare. Vi har även lärare som arbetar på boendet. Vi har även läxhjälp söndag till måndag.
Vi samarbetar tätt med skolorna i närområdet, Sileo ser det som mycket viktigt för ungdomarna att gå i skolan och fostras till goda samhällsmedborgare. Vi har även lärare som arbetar på boendet. Vi har även läxhjälp söndag till måndag.
Dölj..
-
Sysselsättning
För att bo på Sileo måste ungdomarna ha en sysselsättning som kan bestå av skola, praktik eller arbete.
För att bo på Sileo måste ungdomarna ha en sysselsättning som kan bestå av skola, praktik eller arbete. Dölj..
-
Inskrivningsförfarande
Beslutet fattas i samråd mellan placerande socialsekreterare, föreståndare/samordnare och ungdomen efter samtal. Beslut om inskrivning sker med hänsyn utifrån vårdplan samt den placerades behov, ålder, utbildning, utveckling, gruppsammansättning och personliga förhållandet i övrigt. Vi för Läs
mer...
Beslutet fattas i samråd mellan placerande socialsekreterare, föreståndare/samordnare och ungdomen efter samtal. Beslut om inskrivning sker med hänsyn utifrån vårdplan samt den placerades behov, ålder, utbildning, utveckling, gruppsammansättning och personliga förhållandet i övrigt. Vi försöker alltid få till ett studiebesök i samband med placering där ungdomen samt handläggare kommer på besök. Dölj..
-
Organisation/Personal
På HVB Sileo arbetar 4 dygnspersonal samt två kvällspersonal. Oftast är det dubbelbemanning men det beror på hur många ungdomar som är på plats. Vid behov sätts det in extra personal samt även nattvak. Personal som arbetar på Sileo är utbildade behandlingspedagoger, lärare samt har utbildn Läs
mer...
På HVB Sileo arbetar 4 dygnspersonal samt två kvällspersonal. Oftast är det dubbelbemanning men det beror på hur många ungdomar som är på plats. Vid behov sätts det in extra personal samt även nattvak. Personal som arbetar på Sileo är utbildade behandlingspedagoger, lärare samt har utbildning i våld i nära relationer, ART, SET, MI, ÅP och coachning. Dölj..
-
Handledning
Vi har intern handledning och extern vid behov.
Vi har intern handledning och extern vid behov. Dölj..
-
Kvalitets-/Miljöarbete
Vi på Sileo är medvetna om att det skall bedrivas ett systematiskt kvalitetsarbete och vår verksamhet arbetar utifrån kvalitetsledningssystem som är utformade i enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt Socialtjänstlagen, Läs
mer...
Vi på Sileo är medvetna om att det skall bedrivas ett systematiskt kvalitetsarbete och vår verksamhet arbetar utifrån kvalitetsledningssystem som är utformade i enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt Socialtjänstlagen, SOSFS 2011:9. Kvalitetssystemen delas in i struktur, process och resultatkvalitet och omfattar all verksamhet.
Miljön är idag en av de viktigaste samhällsfrågorna. Sileos grundläggande miljöpolicy är att alltid hålla sig uppdaterad på miljöfrågor och hitta möjligheter till att förbättra arbetsmiljön på arbetsplatsen. Vi ska i varje led försöka minska föroreningar och arbeta för att beakta miljöaspekter när vi väljer leverantörer. Vi skall hålla oss väl informerade om lagar och förordningar och följa de bestämmelser som finns för vår typ av verksamhet. Vi på Sileo svarar för att företaget arbetar för ständiga förbättringar inom miljöarbetet genom att fastställa och följa upp miljömål.
Dölj..
-
Fortbildning
Personal skickas regelbundet på olika kurser och utbildningar. Syftet är att ge kunskaper och färdigheter som är anpassade till behovet som uppstår inom verksamheten.
Personal skickas regelbundet på olika kurser och utbildningar. Syftet är att ge kunskaper och färdigheter som är anpassade till behovet som uppstår inom verksamheten. Dölj..
-
Kommunikation/Avstånd
Sileo ligger nära busshållplatser vilket gör det lätt för våra ungdomar att använda sig av kollektivtrafiken. Vi har också nära till matbutiker, gym, skolor, vårdcentraler eller andra viktiga verksamheter som är relevanta att kunna ta sig till.
-Kungälv 5 minuter promenad.
-Göteborg 10 Läs
mer...
Sileo ligger nära busshållplatser vilket gör det lätt för våra ungdomar att använda sig av kollektivtrafiken. Vi har också nära till matbutiker, gym, skolor, vårdcentraler eller andra viktiga verksamheter som är relevanta att kunna ta sig till.
-Kungälv 5 minuter promenad.
-Göteborg 10 minuter med kollektivtrafik. Dölj..
-
Referenser
Kan lämnas vid förfrågan.
Kan lämnas vid förfrågan. Dölj..