-
Pris
Vård och behandling utan ramavtal 2490 kr/dygn.
Separat ersättning för neuropsykiatrisk/neuropsykologisk utredning.
Vård och behandling utan ramavtal 2490 kr/dygn.
Separat ersättning för neuropsykiatrisk/neuropsykologisk utredning. Dölj..
-
Antal platser/Boendeform
14 platser varav 4 för utsluss/träningsboende.
Faster Veras erbjuder också stödboende.
14 platser varav 4 för utsluss/träningsboende.
Faster Veras erbjuder också stödboende.
Dölj..
-
Ramavtal
Just nu har vi ramavtal med de flesta kommuner runt om i Sverige och det går alltid bra att kontakta oss för att få information om er kommun.
Just nu har vi ramavtal med de flesta kommuner runt om i Sverige och det går alltid bra att kontakta oss för att få information om er kommun. Dölj..
-
Verksamhetsbeskrivning
Faster Veras behandling har en psykosocial inriktning. Metoderna är beteendeorienterade med ett fokus på missbruket/beroendet. Vi använder KBT metoder och ett lösningsfokuserat arbetssätt. Miljöterapeutiska inslag används för att skapa struktur, rutiner, regler, trygghet och en meningsfull Läs
mer...
Faster Veras behandling har en psykosocial inriktning. Metoderna är beteendeorienterade med ett fokus på missbruket/beroendet. Vi använder KBT metoder och ett lösningsfokuserat arbetssätt. Miljöterapeutiska inslag används för att skapa struktur, rutiner, regler, trygghet och en meningsfull vardag. Alla klienter har en individuellt utformad genomförandeplan upprättad av kontaktmannen på Faster Vera tillsammans med klienten och den placeringsansvarige. Utifrån ett fast schema som innefattar dagliga gemensamma möten, sysselsättning/arbete, måltider mm, läggs individuellt anpassade insatser in vilka kan vara återfallsprevention, kriminalitetsprogrammet, enskilda lösningsfokuserade samtal, neuropsykiatrisk/neuropsykologisk utredning, psykologsamtal mm. Samtal med kontaktman sker minst en gång i veckan för att bland annat följa upp genomförandeplanen. Sysselsättning/arbete är en viktig del i behandlingen där klienten ges möjlighet att stärka sina sociala och praktiska färdigheter. Färdigheter som samarbetsförmåga, förmågan att initiera, genomföra och slutföra uppgifter m fl. Nödvändiga färdigheter i förändringsarbetet mot ett nyktert och drogfritt liv. Vårt mål är att ge klienten en vardag som innebär rutiner, ramar, gränser och stabilitet. I de fall då neuropsykiatrisk/neuropsykologisk utredning ska göras leds dessa av psykiatriker med specialist kompetens. Även medicinsk behandling kan påbörjas och sker då i samråd med hemlandstinget.
Vår filosofi är att vi inte kan förändra en annan människa, men vi kan skapa lust hos den andre att själv vilja förändra. Dölj..
-
Utvärdering/Uppföljning
På verksamhetsnivå använder vi oss av SSILs kvalitetsindex.
Det löpande uppföljningsarbetet sker genom kontinuerlig uppföljning och utvärdering av insatser med hjälp av genomförandeplanen. ASI- intervjuer med återkoppling och uppföljning. Inför utskrivningen intervjuas klienten och uppfö Läs
mer...
På verksamhetsnivå använder vi oss av SSILs kvalitetsindex.
Det löpande uppföljningsarbetet sker genom kontinuerlig uppföljning och utvärdering av insatser med hjälp av genomförandeplanen. ASI- intervjuer med återkoppling och uppföljning. Inför utskrivningen intervjuas klienten och uppföljningen presenteras efter att klienten avslutat sin behandling. Dölj..
-
Utslussning/Eftervård
Utslussning kan ske genom boende i Faster Veras träningslägenhet. Även här upprättas en individuell genomförandeplan tillsammans med klienten och den placeringsansvarige. Klienten kan fortsätta delta i behandlingen eller delar av behandlingen. Praktikplats går också att ordna under utsluss Läs
mer...
Utslussning kan ske genom boende i Faster Veras träningslägenhet. Även här upprättas en individuell genomförandeplan tillsammans med klienten och den placeringsansvarige. Klienten kan fortsätta delta i behandlingen eller delar av behandlingen. Praktikplats går också att ordna under utslussfasen. I de fall utsluss sker genom Faster Veras tränings/utslussboende ska det finnas en planering för boende i hemkommunen. Det finns också möjlighet att gå vidare till Faster Veras stödboende i väntan på ett mer permanent boende. Eftervården kan bestå av t ex inplanerade återträffar, telefonkontakter eller hembesök. Dölj..
-
Sysselsättning
Vi motiverar till deltagande i fritidsaktiviteter. Det finns goda möjligheter till friluftsliv och fysiska aktiviteter. Tillgång till gym alla dagar i veckan. Bad i Heby badhus en kväll i veckan. Besöka AA/NA-möte en kväll i veckan. Bio, teater, musik, inköpsresor mm ordnas utifrån önskemå Läs
mer...
Vi motiverar till deltagande i fritidsaktiviteter. Det finns goda möjligheter till friluftsliv och fysiska aktiviteter. Tillgång till gym alla dagar i veckan. Bad i Heby badhus en kväll i veckan. Besöka AA/NA-möte en kväll i veckan. Bio, teater, musik, inköpsresor mm ordnas utifrån önskemål. Beroende på årstid finns möjlighet till fiske, bär och svampplockning mm. Även veckoresor ordnas för att t ex åka skidor samt fiska/vandra. Dölj..
-
Behandling/Insatslängd
Behandlingen är individuellt utformad och behandlingstiden beror på vilka insatser som behandlingen ska innehålla. Om en neuropsykiatrisk/neuropsykologisk utredning ska göras så krävs en dokumenterad drogfri tid på minst tre månader innan utredningen kan påbörjas. En behandling påbörjas al Läs
mer...
Behandlingen är individuellt utformad och behandlingstiden beror på vilka insatser som behandlingen ska innehålla. Om en neuropsykiatrisk/neuropsykologisk utredning ska göras så krävs en dokumenterad drogfri tid på minst tre månader innan utredningen kan påbörjas. En behandling påbörjas alltid med en ”provmånad” under vilken klient och placeringsansvarig tar ställning till om Faster Veras behandlingshem har den behandling som efterfrågas. Under provmånaden ska också Faster Veras göra en bedömning huruvida klientens behov av insatser kan tillgodoses. Som underlag för beslut används, förutom de observationer som gjorts, ASI-intervju och den påbörjade genomförandeplanen. Dölj..
-
Inskrivningsförfarande
Klienten och den placeringsansvarige besöker Faster Veras för utbyte av information och för att få en bild av verksamheten. Berörda får tid att tänka över om Faster Veras kan erbjuda rätt behandling innan beslut tas.
Klienten och den placeringsansvarige besöker Faster Veras för utbyte av information och för att få en bild av verksamheten. Berörda får tid att tänka över om Faster Veras kan erbjuda rätt behandling innan beslut tas. Dölj..
-
Organisation/Personal
10 anställda med en jämn fördelning av män och kvinnor. Schemalagd arbetstid, bemanning dygnet runt. Sovande jour under nattetid (kl. 22 – 07), då en personal är på plats i behandlingshemmet. Verksamheten är bemannad med Bakjour.
VD/verksamhetschef: Behandlingsassistentutbildning. Be Läs
mer...
10 anställda med en jämn fördelning av män och kvinnor. Schemalagd arbetstid, bemanning dygnet runt. Sovande jour under nattetid (kl. 22 – 07), då en personal är på plats i behandlingshemmet. Verksamheten är bemannad med Bakjour.
VD/verksamhetschef: Behandlingsassistentutbildning. Beteendevetare med psykoterapeut Steg 1-utbildning. Följande vidareutbildningar med relevans för verksamheten: Miljöterapeut utbildning, ASI utbildning, Lösningsfokuserad samtalsmetod/arbetssätt, Kriminalitet som livsstil, Återfallsprevention, MI utbildning, UGL ledarskapsutbildning samt UGL human element Konflikthantering, flertal utbildningar inom ledarskap, Lönehantering, Bokföring, Personlig utveckling DISC, Stress- och balanshantering.
Hon har mångårig erfarenhet (<40år) av arbete med beroendeproblematik varav 17 år som VD/verksamhetschef.
Föreståndare: Leg. Sjuksköterska samt utbildad i socialrätt och förvaltningsrätt med juridisk introduktion. Följande vidareutbildningar med relevans för verksamheten: Coaching inom socialt arbete, Lösningsfokuserat samtals metod/arbetssätt, LEAN utbildning, KASAM utbildning, UGL Ledarskapsutbildning, ASI, Återfallsprevention, Personlig utveckling- DISC analys, Kriminalitet som livsstil, Idok- Nectar system, Våld i nära relation, Självskyddsutbildning, Fysisk aktivitet på recept, Utbildning i Medarbetarskap och kommunikation, Human Dynamics, EU:s Dataskyddsförordning, MBTI (Myers Briggs), Huvudmannaansvar och Styrelsearbete, Systematiskt kvalitetsarbete - ledarskapet, Motiverande samtal.
Arbetade tidigare inom akutsjukvården och har senaste tio åren haft olika ledarskapsroller inom sitt yrke. Har mångårig erfarenhet av arbete med missbruks/beroendeproblematik och neuropsykiatrisk utredning.
Vi har behandlingsassistenter med olika inriktning i vår personalgrupp.
Det finns två kontaktpersoner och deras huvudsakliga arbetsuppgifter är ansvar för upprättandet av genomförandeplan, kontakt med placeringsansvarig och rapportering. Kontaktpersonen har regelbundna terapeutiska samtal utifrån genomförandeplanen och följer löpande upp hur behandlingen fortskrider.
Övriga behandlingsassistenter har arbetshandledning som sina huvudsakliga arbetsuppgifter med ansvar för struktur och rutiner i de olika arbetsgrupperna samt att ge klienterna möjlighet att utveckla sociala och praktiska färdigheter. Samtliga behandlingsassistenter träffas varje vecka i en behandlingskonferens för informationsutbyte och uppföljning av genomförandeplaner.
Kompetensen hos behandlingsassistenterna är hög och kontinuerlig handledning är en självklarhet. Den kompetens som finns är: Grunderna i miljöterapi, Psykopatologi, Förhållningssätt, ”professionella möten”, Funktionsstörningar, Samtalsmetodik, Tecken som AKK, CAN-S, ART, Hot och våld, Specialistutbildning inom NPF och missbruk (1 år YH), Personlig utveckling- DISC, Stress- och balanshantering, Kriminalitet som livsstil, Ledarskapsutbildning, KBT- introduktionsutbildning. ASI- utbildning, MI utbildning, Struktur och effektivitet, Konflikthantering, Behandlingsassistentutbildning med inriktning mot missbruk/beroende, Skötarutbildning i psykiatrisk vård, Utbildning i terapeutiskt förhållningssätt, Terapeut i missbruksbehandling steg 1-2, Coaching i socialt arbete, Undersköterske- och skötarutbildning med inriktning psykiatri, Apotekstekniker utbildning, Undersköterskeutbildning med inriktning psykiatri.
Alla är utbildade i lösningsfokuserad samtalsmetod och flertalet är certifierade i metoden och har fortsatt handledning. Dölj..
-
Konsulter
Läkare, med specialistkompetens i psykiatri. Ansvarar för neuropsykiatriska utredningar och medicinsk behandling.
Leg. psykolog, enskilda samtal, utredningsuppdrag och ärendehandledning. Långvarig erfarenhet inom behandlingsarbete och handledning. Psykodynamisk inriktning.
JeWe - Ps Läs
mer...
Läkare, med specialistkompetens i psykiatri. Ansvarar för neuropsykiatriska utredningar och medicinsk behandling.
Leg. psykolog, enskilda samtal, utredningsuppdrag och ärendehandledning. Långvarig erfarenhet inom behandlingsarbete och handledning. Psykodynamisk inriktning.
JeWe - Psykolog, läkare och arbetsterapeut. Ansvarar för neuropsykologiska utredningar.
Dölj..
-
Handledning
Ärendehandledning var 3:dje vecka. Genomförs av Legitimerad psykolog med inriktning mot kognitiv psykologi, hälsoperspektiv och lösningsfokuserad terapi.
Ärendehandledning var 3:dje vecka. Genomförs av Legitimerad psykolog med inriktning mot kognitiv psykologi, hälsoperspektiv och lösningsfokuserad terapi. Dölj..
-
Samverkan
Kontinuerlig kontakt med placeringsansvarig genom samtal och besök för att följa klientens utveckling.
Kontinuerlig kontakt med placeringsansvarig genom samtal och besök för att följa klientens utveckling. Dölj..
-
Kvalitets-/Miljöarbete
Rutiner finns för kvalitetssäkring och policy för miljöarbetet.
Rutiner finns för kvalitetssäkring och policy för miljöarbetet. Dölj..
-
Fortbildning
Fortsätta att utveckla lösningsfokuserat arbete med inriktning mot missbruks- och beroendeproblematik. Individuella utvecklings/utbildningsplaner för personalen.
Fortsätta att utveckla lösningsfokuserat arbete med inriktning mot missbruks- och beroendeproblematik. Individuella utvecklings/utbildningsplaner för personalen. Dölj..
-
Kommunikation/Avstånd
Tärnsjö ligger i Heby kommun 6 mil från Uppsala, 4 mil från Sala, 8 mil från Gävle.
För att komma till Tärnsjö åker man tåg till Heby, Sala eller Uppsala. Från dessa orter finns det sedan goda bussförbindelser till och från Tärnsjö Centrum. Där finns möjlighet att bli hämtad av personal Läs
mer...
Tärnsjö ligger i Heby kommun 6 mil från Uppsala, 4 mil från Sala, 8 mil från Gävle.
För att komma till Tärnsjö åker man tåg till Heby, Sala eller Uppsala. Från dessa orter finns det sedan goda bussförbindelser till och från Tärnsjö Centrum. Där finns möjlighet att bli hämtad av personal från Faster Vera. Dölj..
-
Referenser
Socialsekreterare Elin Gröndahl, Hedemora kommun, 0225- 340 47
Socialsekreterare Therese Dybäck, Sandvikens kommun, 026- 24 14 07
Socialsekreterare Anki Aurell, Osby kommun, 070- 915 18 75
Socialsekreterare Elin Gröndahl, Hedemora kommun, 0225- 340 47
Socialsekreterare Therese Dybäck, Sandvikens kommun, 026- 24 14 07
Socialsekreterare Anki Aurell, Osby kommun, 070- 915 18 75 Dölj..
-
Övrigt
Det finns pälsdjur på behandlingshemmet, två katter som rör sig fritt. Det är tillåtet att ta med egen hund men antalet hundar som vi får ta emot är max 4 hundar som samtidigt kan vistas på behandlingshemmet. Om hund tas med så tar klienten allt ansvar för skötsel och vård och ser till att Läs
mer...
Det finns pälsdjur på behandlingshemmet, två katter som rör sig fritt. Det är tillåtet att ta med egen hund men antalet hundar som vi får ta emot är max 4 hundar som samtidigt kan vistas på behandlingshemmet. Om hund tas med så tar klienten allt ansvar för skötsel och vård och ser till att försäkringar finns. Faster Vera tar inget ansvar för eventuella veterinärbesök inklusive resor. Medtagen hund får inte inkräkta på behandlingen eller vara störande för andra. Kontrakt/avtal tecknas mellan klienten och Faster Veras behandlingshem. Dölj..