-
Pris
Från 1450 kr/ dygn
Från 1450 kr/ dygn Dölj..
-
Antal platser/Boendeform
25 stycken träningslägenheter, geografiskt utspridda i centrala Uppsala samt i centrala Boden.
25 stycken träningslägenheter, geografiskt utspridda i centrala Uppsala samt i centrala Boden. Dölj..
-
Främmande Språk
Arabiska, Persiska, Engelska
Arabiska, Persiska, Engelska Dölj..
-
Ramavtal
Uppsala kommun, Boden kommun
Uppsala kommun, Boden kommun Dölj..
-
Verksamhetsbeskrivning
ADL, ART och KASAM
ART står för Aggression Replacement Training och är en evidensbaserad behandlingsmetod som ger vårdtagaren förståelse och utbildning i Social färdighet, Känslokontroll samt Moral.
ADL-träning handlar om att ge vårdtagaren träning i Allmän Daglig Livsföring, det vi Läs
mer...
ADL, ART och KASAM
ART står för Aggression Replacement Training och är en evidensbaserad behandlingsmetod som ger vårdtagaren förståelse och utbildning i Social färdighet, Känslokontroll samt Moral.
ADL-träning handlar om att ge vårdtagaren träning i Allmän Daglig Livsföring, det vill säga lära sig att klara sig själv. Exempel på ADL-träning är matlagning, ekonomisk planering, hygien, tvätt av kläder. ADL-träningen implementeras på ett tidigt stadium vid behandlingen för att vårdtagaren skall ha så goda förutsättningar som möjligt att snabbt anpassas till miljön utanför institutionsvård.
KASAM - Känsla av sammanhang, bygger på ett synsätt där fokus ligger på det salutogena (friska) hos vårdtagaren. En annan viktig del är att vårdtagaren skall se ett sammanhang med de insatser som görs för honom/henne. Dölj..
-
Utvärdering/Uppföljning
Utslussens verksamhet är tillståndsprövad av Socialstyrelsen och följer SOSFS 2003:20
För att verksamheten skall uppfylla de krav på kvalitet och säkerhet som efterfrågas så läggs stor fokus på dokumentation och utvärdering enligt SOSFS 2011:9.
Uppföljning och dokumentation följer st Läs
mer...
Utslussens verksamhet är tillståndsprövad av Socialstyrelsen och följer SOSFS 2003:20
För att verksamheten skall uppfylla de krav på kvalitet och säkerhet som efterfrågas så läggs stor fokus på dokumentation och utvärdering enligt SOSFS 2011:9.
Uppföljning och dokumentation följer strukturen i BBIC, ett annat verktyg för intern uppföljning av vården är ADAD-intervju där förändringsarbetet kring ungdomen synliggörs. För extern uppföljning anlitas SiL (Skandinavisk sjukvårdsinformations kvalitetsindex) som baseras på intervjuer av beställare.
Dokumentationen går till på så vis att personalen för kronologiska journalanteckningar. Detta eftersom klientdokumentation utgör en viktig bas för ett trovärdigt synliggörande utåt av det klientarbete som bedrivs, men även för att hålla personal och klient upplyst om hur behandlingsarbetet fortgår. För att säkerställa att samtliga klienter och anställda läser dokumentationen så finns det fastställd rutin för att ta del av denna dokumentation.
Det individbaserade dokumentationssystemets grundstruktur innehåller information om klientens och dennes situation, vilket anses nödvändigt för att säkra att klienten får rätt insatser och stöd. Dokumentationssystemet innehåller även sådan information som anses nödvändig för att kvalitetssäkring, uppföljning och utvärdering skall främjas.
Vid klientdokumentationen så sker en relativt bred beskrivning av klienten och dennes livssituation (faktabaserad), men fokus läggs även på de förhållanden som påverkar dialogen med klienten rörande val av lämpliga insatser och de förhållanden som är knutna till de mål/förbättringar av livssituationen som eftersträvas.
Dokumentationen följer i utvärderingssyfte strukturen före insatserna, under insatserna samt efter insatserna och eventuellt även viss tid efter att insatserna upphört.
Det språk som används vid journalförandet bygger på gemensamt använda begrepp och definitioner. Även detta för att underlätta en sammanställning av de samlade dokumenterade erfarenheterna från all personal som arbetar med klienterna, sett ur ett eventuellt utvärderingsperspektiv.
Utvärdering av verksamheten skall följa såväl kvantitativa metoder (enkäter) som kvalitativa metoder (Intervjuer), detta för att nå så säker kunskap som möjligt. Dölj..
-
Utslussning/Eftervård
Utslussen Vård
Utslussen Vård Dölj..
-
Skola/Kursverksamhet
Skolgång erbjuds genom den kommunala skolan. Praktikplatser kan anordnas genom Utslussen Träningslägenheter.
Skolgång erbjuds genom den kommunala skolan. Praktikplatser kan anordnas genom Utslussen Träningslägenheter. Dölj..
-
Sysselsättning
Alla vårdtagare erbjuds en aktiv fritid. Utslussen Träningslägenheter har avtal med flera lokala förbund, för att tillgodose varje vårdtagares önskan om aktiv fritid.
Alla vårdtagare erbjuds en aktiv fritid. Utslussen Träningslägenheter har avtal med flera lokala förbund, för att tillgodose varje vårdtagares önskan om aktiv fritid. Dölj..
-
Behandling/Insatslängd
Utslussen Träningslägenheter arbetar efter Socialstyrelsens målsättning om 6 månaders placeringstid. Placeringen av vårdtagaren prövas kontinuerligt, genom samverkansmöten mellan vårdtagare, placerande enhet och personal från Utslussen Träningslägenheter.
Utslussen Träningslägenheter arbetar efter Socialstyrelsens målsättning om 6 månaders placeringstid. Placeringen av vårdtagaren prövas kontinuerligt, genom samverkansmöten mellan vårdtagare, placerande enhet och personal från Utslussen Träningslägenheter. Dölj..
-
Inskrivningsförfarande
För placeringsförfrågan Uppsala - Kontakta vårdansvarig Walied Salem, Tel. 073-935 27 12
För placeringsförfrågan Boden- Kontakta vårdansvarig Anna Granbom, Tel. 070-334 61 75
För placeringsförfrågan Uppsala - Kontakta vårdansvarig Walied Salem, Tel. 073-935 27 12
För placeringsförfrågan Boden- Kontakta vårdansvarig Anna Granbom, Tel. 070-334 61 75 Dölj..
-
Organisation/Personal
Verksamheten vid Utslussen Träningslägenheter är bemannat dygnet runt årets alla dagar, i form av jourverksamhet.
Verksamheten vid Utslussen Träningslägenheter är bemannat dygnet runt årets alla dagar, i form av jourverksamhet. Dölj..
-
Konsulter
Konsulter kan i vissa fall anlitas för att komplettera personalgruppen med olika specialkompetenser, exempelvis drogterapeut, samtalsterapeut, psykolog och tolktjänst.
Konsulter kan i vissa fall anlitas för att komplettera personalgruppen med olika specialkompetenser, exempelvis drogterapeut, samtalsterapeut, psykolog och tolktjänst. Dölj..
-
Handledning
All personal som är verksam vid Utslussen Träningslägenheter har rätt till personalhandledning. Det kan röra sig om såväl handledning i det praktiska arbetet som i det teoribaserade arbetet. Vid nyanställningar kommer ett mer frekvent handledningsarbete förekomma. Detta för att ge den nyan Läs
mer...
All personal som är verksam vid Utslussen Träningslägenheter har rätt till personalhandledning. Det kan röra sig om såväl handledning i det praktiska arbetet som i det teoribaserade arbetet. Vid nyanställningar kommer ett mer frekvent handledningsarbete förekomma. Detta för att ge den nyanställde en så bra praktisk samt teoretisk grund som möjligt för att öka säkerheten och kvaliteten i verksamheten. Dölj..
-
Samverkan
Utslussen Träningslägenheter ställer stora krav på samverkan med socialtjänsten, då detta är av stor vikt för att behandlingsinsatsen skall fungera efter avslutad placering. Socialtjänsten skall vid behov kunna erbjuda vårdtagaren eftervård i den utsträckning vårdtagare behöver för att min Läs
mer...
Utslussen Träningslägenheter ställer stora krav på samverkan med socialtjänsten, då detta är av stor vikt för att behandlingsinsatsen skall fungera efter avslutad placering. Socialtjänsten skall vid behov kunna erbjuda vårdtagaren eftervård i den utsträckning vårdtagare behöver för att minimera risken för återfall. Dölj..
-
Kvalitets-/Miljöarbete
Miljöplan för Utslussen Träningslägenheter
Verksamheten skall bedrivas på ett miljöanpassat sätt. En miljöansvarig skall utses i verksamheten, vilken är kontaktperson i frågor rörande miljöarbetet. För att säkerställa energieffektivisering skall följande punkter eftersträvas:
- Ljusk Läs
mer...
Miljöplan för Utslussen Träningslägenheter
Verksamheten skall bedrivas på ett miljöanpassat sätt. En miljöansvarig skall utses i verksamheten, vilken är kontaktperson i frågor rörande miljöarbetet. För att säkerställa energieffektivisering skall följande punkter eftersträvas:
- Ljuskällor skall utgöras av lågenergilampor eller lysrör.
- Elektriskutrustning skall vara försedd med timer och energisparfunktionen på kontorsmaskiner skall vara aktiverad.
- Uppkomsten av avfall skall minimeras genom att engångsmaterial används sparsamt.
- Avfall skall källsorteras.
- Hänsyn skall tas till energiklassmärkning vid nyinköp av teknisk utrustning.
Övriga åtgärder:
- Tjänstecykel har införskaffas.
- Personalen skall i det fall det är möjligt uppmuntras till att ta sig till jobbet med allmänna kommunikationsmedel alternativt cykel.
- Regelbundna studiebesök/informationsträffar skall genomföras på kommunen, återvinningscentral eller liknande för att förankra miljömedvetenhet hos personal och ungdomar.
För att bidra till ett giftfritt samhälle skall grönytor i verksamhetens anslutning skötas utan kemikaliska bekämpningsmedel. Annan viktig miljöpåverkan som förekommer inom verksamheten skall där det är möjligt identifieras och dokumenteras. Dölj..
-
Fortbildning
Personalen ges kontinuerligt handledning och stöd genom fortbildningskurser och annan relevant kompetensutveckling. Det kan såväl handla om kompetensutveckling på akademisk nivå som på yrkesanknuten nivå. Detta sker fortlöpande under arbetet för att öka samt bibehålla kvalitet och säkerhet Läs
mer...
Personalen ges kontinuerligt handledning och stöd genom fortbildningskurser och annan relevant kompetensutveckling. Det kan såväl handla om kompetensutveckling på akademisk nivå som på yrkesanknuten nivå. Detta sker fortlöpande under arbetet för att öka samt bibehålla kvalitet och säkerhet i klienternas vård. Dölj..
-
Kommunikation/Avstånd
Utslussen Träningslägenheter i Uppsala ligger geografiskt utspridda i citykärnan. Cirka 40 minuters tågresa från Stockholm eller 30 minuters bussresa från Arlanda flygplats.
Utslussen Träningslägenheter i Boden ligger geografiskt utspridda i citykärnan. Cirka 30 minuter resväg från Kall Läs
mer...
Utslussen Träningslägenheter i Uppsala ligger geografiskt utspridda i citykärnan. Cirka 40 minuters tågresa från Stockholm eller 30 minuters bussresa från Arlanda flygplats.
Utslussen Träningslägenheter i Boden ligger geografiskt utspridda i citykärnan. Cirka 30 minuter resväg från Kallax flygplats i Luleå.
Dölj..
-
Referenser
Uppsala:
Socialsekreterare Anna Norin, Tierp Kommun, 0293-21 81 65 alt. 070-089 82 58
Socialsekreterare Clara Signe-Sundberg, Stockholm Kommun (Södermalm), 08-508 122 44 alt. 076-121 22 44
Boden:
Socialsekreterare Jenny Liljebäck, Överkalix Kommun, 0926-741 52 alt. 070-182 47 43
Uppsala:
Socialsekreterare Anna Norin, Tierp Kommun, 0293-21 81 65 alt. 070-089 82 58
Socialsekreterare Clara Signe-Sundberg, Stockholm Kommun (Södermalm), 08-508 122 44 alt. 076-121 22 44
Boden:
Socialsekreterare Jenny Liljebäck, Överkalix Kommun, 0926-741 52 alt. 070-182 47 43 Dölj..
-
Övrigt
Utslussen Vård AB består även av Utslussen Behandlingshem i Boden samt öppenvårdsverksamhet och coachning (kvalificerat kontaktmannaskap)
Utslussen Vård AB består även av Utslussen Behandlingshem i Boden samt öppenvårdsverksamhet och coachning (kvalificerat kontaktmannaskap) Dölj..