-
Pris
Stödboende Framtidsbryggan har ett dygnspris på 3200:-. Detta inkluderar hyra, mat, telefonkostnader, kläder, fritid, hygien, förbrukningsvaror, hemförsäkring (det som täcker företagets egendom), läkarvård, mediciner, transporter, regelbundna alkohol- och drogtester, stöd och tillsyn efter Läs
mer...
Stödboende Framtidsbryggan har ett dygnspris på 3200:-. Detta inkluderar hyra, mat, telefonkostnader, kläder, fritid, hygien, förbrukningsvaror, hemförsäkring (det som täcker företagets egendom), läkarvård, mediciner, transporter, regelbundna alkohol- och drogtester, stöd och tillsyn efter individuella behov. Klienten får en fickpeng tilldelad till sig veckovis för mindre inköp av ex. tidning, snacks, tobaksvaror etc. Dock ingår inte kostnader för tandvård eller glasögon under placering. Vid utslussning och vid överenskommelse mellan båda parter att det ska ske kan det tillkomma kostnader för ex. möbelbidrag som handhålls av uppdragsgivaren. Samtliga övriga och överenskomna kostnader kan läggas på vårdfakturan om så önskas.
Vi tar även emot akutplaceringar efter överenskommelse för 4800: - dygn.
Prissättning kan variera beroende på individens individuella behov. Dölj..
-
Antal platser/Boendeform
Framtidsbryggan har 6 stycken boendeplatser i form av egna lägenheter med möjlighet till gemensamhetsutrymmen i personallägenheten. Stödboendet är beläget lantligt, i centrala Alsterbro (Kalmar Län) med ett avstånd på 4 mil till Kalmar samt 3 mil till Nybro. I Alsterbro finns en aktiv samh Läs
mer...
Framtidsbryggan har 6 stycken boendeplatser i form av egna lägenheter med möjlighet till gemensamhetsutrymmen i personallägenheten. Stödboendet är beläget lantligt, i centrala Alsterbro (Kalmar Län) med ett avstånd på 4 mil till Kalmar samt 3 mil till Nybro. I Alsterbro finns en aktiv samhällsförening och ett rikt naturliv. Lägenheterna ligger i anslutning till Store Hindsjöns badplats. Där finns ett stort utbud av aktiviteter såsom padel, cykel- och cykelbil, boule, utegym, kanot/kajak, SUP, vattenskidor/ring efter båt, trampbåt och bastu.
I närheten av Alsterbro Camping hittar du även älgpark, vandringsleder, sevärdheter, fiske och rekreation. På gångavstånd finns även en välsorterad Coop-butik samt en pizzeria.
Dölj..
-
Främmande Språk
All personal på stödboendet hanterar det svenska och engelska språket såväl i tal som i skrift.
All personal på stödboendet hanterar det svenska och engelska språket såväl i tal som i skrift. Dölj..
-
Verksamhetsbeskrivning
Målgruppen är vuxna personer över 21 år och uppåt som har ett skadligt bruk eller beroende av alkohol, droger, har en samsjuklighet, psykisk funktionsnedsättning, kriminalitet eller socialt nedbrytande beteende. Verksamheten har möjlighet att ta emot personer som är inskrivna i Läkemedelsa Läs
mer...
Målgruppen är vuxna personer över 21 år och uppåt som har ett skadligt bruk eller beroende av alkohol, droger, har en samsjuklighet, psykisk funktionsnedsättning, kriminalitet eller socialt nedbrytande beteende. Verksamheten har möjlighet att ta emot personer som är inskrivna i Läkemedelsassisterad behandling (LARO) och annan form av medicinering för nödvändig vård. I samband med andra behov kan verksamheten tillhandahålla viss säkerhetsplanering. I samplanering med uppdragsgivare och Statens institutionsstyrelse (SiS) finns möjlighet att göra en s.k. § 27 Lagen om vård av missbrukare (LVM) planering. Det finns även möjlighet för Fri- och Kriminalvården att upphandla stödboendeplatser. Verksamheten har som mål att vara alkohol- och drogfri. Vårt huvudsakliga mål är arbeta individanpassat där den enskilde har stort inflytande över sitt egna liv med stöd av personal och där stödet ska utformas så den enskilde känner sig delaktig.
Boendepersonal finns normalt tillgängliga: Måndag - Fredag mellan klockan 08.00-17.00 och under helger kommer personal vara där sporadiskt och efter behov. Utöver dessa tider beredskap där den enskilde kan tillkalla personal dygnet runt och som kan vägleda, guida, stötta och akuta händelser per telefon. Det finns även möjlighet för personal att kunna vara på plats inom 30 min och även fastighetsskötare som är behjälplig särskilt vid akuta händelser. Verksamheten är också utformad med hög brand- och larmsystem för öka tryggheten och säkerheten inom verksamheten.
Inom verksamheten ingår självhushåll för den enskilde, dock serveras gemensam frukost om man önskar måndag-fredag i personallägenheten. Gemensam måltid ser vi som en betydelsefull del av stödet i verksamheten. Personalens uppdrag är att ge den enskilde ökad trygghet både socialt, emotionellt och med praktiskt stöd i vardagen. Den enskilde har alltid en fast och utsedd kontaktperson. I boendet ska den enskilde få motivation och stöd av personal för att bli så självständig som möjligt. Personalen ska efter behov motivera och stödja den enskilde i framför allt:
• Nykterhet/Drogfrihet
• Utföra snabbdrogtester samt utandningsprov
• Stödja att bryta kriminella livsmönster
• Stödja att bryta våld i nära relationer
• Hemmets skötsel (BOskola)
• Personlig hygien
• Måltidsplanering
• Ekonomi och Försörjning
• Inköpsplanering och inköp (mat och kläder m.m.)
• Strukturering av dagen/dygnet (skapa rutiner m.m.)
• Sysselsättning/Studier/Arbete
• Fritidsaktiviteter
• Kontakter (sunda relationer med barn, anhöriga, vänner ställföreträdare, regionen och andra myndigheter)
• Söka bostad
Dölj..
-
Utvärdering/Uppföljning
Den sociala dokumentationen innehåller social journal och genomförandeplan. Utifrån den enskildes beslut och uppdragsplan ska en genomförandeplan upprättas tillsammans med den enskilde och/eller legala företrädare, där konkreta mål sätts upp samt hur dessa mål ska uppnås. Genomförandeplane Läs
mer...
Den sociala dokumentationen innehåller social journal och genomförandeplan. Utifrån den enskildes beslut och uppdragsplan ska en genomförandeplan upprättas tillsammans med den enskilde och/eller legala företrädare, där konkreta mål sätts upp samt hur dessa mål ska uppnås. Genomförandeplanen ska hållas aktuell och följas upp utifrån uppdrag och behov, kontinuerligt och efter behov samt senast inom 6 månader. Vi är måna om att ha en god dialog med placerande handläggare och skickar månadsrapporter om hur det går för klienten kopplat till genomförandeplanen och uppdraget. Vi tar även kontakt med handläggare vid oförutsägbara händelser såsom återfall, hot-våld etc. Uppföljningar av beslut och utvärdering av insats görs tillsammans med den enskilde boendepersonalen samt uppdragsgivaren. Verksamheten arbetar för att implementera kvalitetsmätning och kvalitetsledning i verksamheten. Dölj..
-
Utslussning/Eftervård
Stödboendet arbetar tillsammans med uppdragsgivare och den enskilde efter individuella behov. Personen skall ges möjlighet att planeras ut i en adekvat utsluss med mål som eget boende, sysselsättning, ordnad ekonomi etc med hjälp och stöd av personal på Framtidsbryggan.
Stödboendet arbetar tillsammans med uppdragsgivare och den enskilde efter individuella behov. Personen skall ges möjlighet att planeras ut i en adekvat utsluss med mål som eget boende, sysselsättning, ordnad ekonomi etc med hjälp och stöd av personal på Framtidsbryggan. Dölj..
-
Skola/Kursverksamhet
Stödboendet har möjlighet efter individuella behov att matcha den enskilde gentemot studier och annan kursverksamhet.
Stödboendet har möjlighet efter individuella behov att matcha den enskilde gentemot studier och annan kursverksamhet. Dölj..
-
Sysselsättning
Stödboendet har möjlighet efter individuella behov att matcha den enskilde gentemot någon form av sysselsättning, praktik eller studier.
Stödboendet har möjlighet efter individuella behov att matcha den enskilde gentemot någon form av sysselsättning, praktik eller studier. Dölj..
-
Behandling/Insatslängd
Behandling/insats sker utifrån individuella behov och tillsammans med uppdragsgivare. Målet är att den enskilde ska kunna leva ett sådant självständighet liv som möjligt.
Behandling/insats sker utifrån individuella behov och tillsammans med uppdragsgivare. Målet är att den enskilde ska kunna leva ett sådant självständighet liv som möjligt. Dölj..
-
Inskrivningsförfarande
Inskrivning sker genom samtal både fysiskt eller digitalt mellan placeringsansvarig, handläggare och den enskilde. Lämplighetsbedömningar görs i alla förfrågningar.
Inskrivning sker genom samtal både fysiskt eller digitalt mellan placeringsansvarig, handläggare och den enskilde. Lämplighetsbedömningar görs i alla förfrågningar. Dölj..
-
Organisation/Personal
Stödboendet är bemannande med behandlingsassistenter som är inriktade mot skadligt bruk och beroende samt en föreståndare som är socionomutbildad. Personalen har utbildningsbakgrund inom områdena psykiatri, omvårdnad, socialt arbete och pedagogik samt utbildningar inom skadligt bruk- och b Läs
mer...
Stödboendet är bemannande med behandlingsassistenter som är inriktade mot skadligt bruk och beroende samt en föreståndare som är socionomutbildad. Personalen har utbildningsbakgrund inom områdena psykiatri, omvårdnad, socialt arbete och pedagogik samt utbildningar inom skadligt bruk- och beroendeproblematik, psykiska funktionsvariationer, våld och kriminalitet. Dölj..
-
Konsulter
Vid efterfrågan om behandlingar för exempelvis 12-stegsprogram, Kriminalitet som livsstil, Tidiga sexuella övergrepp, Gestaltterapi, Återfallsprevention, HAP, Anknytningsteori och affektteori, Kris- trauma och sorg kan konsult köpas in externt.
Vid efterfrågan om behandlingar för exempelvis 12-stegsprogram, Kriminalitet som livsstil, Tidiga sexuella övergrepp, Gestaltterapi, Återfallsprevention, HAP, Anknytningsteori och affektteori, Kris- trauma och sorg kan konsult köpas in externt. Dölj..
-
Handledning
Handledning kan tillhandahållas genom konsultinköpt verksamhet.
Handledning kan tillhandahållas genom konsultinköpt verksamhet. Dölj..
-
Samverkan
Verksamheten har som utgångspunkt att vi ska främja ett nära och tätt samarbete i det dagliga arbetet runt den enskilde och har regelbunden samverkan med både uppdragsgivare och andra externa aktörer. Externa aktörer som verksamheten samarbetar främst med är bland annat Regionen, Rättspsyk Läs
mer...
Verksamheten har som utgångspunkt att vi ska främja ett nära och tätt samarbete i det dagliga arbetet runt den enskilde och har regelbunden samverkan med både uppdragsgivare och andra externa aktörer. Externa aktörer som verksamheten samarbetar främst med är bland annat Regionen, Rättspsykiatrin, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Överförmyndaren, Polismyndigheten, Fri- och Kriminalvården, hyresvärdar, näringsidkare etc. För att samarbetet skall kunna fungera optimalt krävs det ett samtycke från den enskilde för att röja sekretessen. Dölj..
-
Kvalitets-/Miljöarbete
Processer, rutiner och riktlinjer som gäller för verksamheten ska säkerställa att personal följer de krav och mål som följer av lagstiftning, föreskrifter, allmänna råd m.m. Miljöarbete inom stödboendet följs av en framtagen miljöpolicy för verksamheten. Stödboendet ska arbeta med att stän Läs
mer...
Processer, rutiner och riktlinjer som gäller för verksamheten ska säkerställa att personal följer de krav och mål som följer av lagstiftning, föreskrifter, allmänna råd m.m. Miljöarbete inom stödboendet följs av en framtagen miljöpolicy för verksamheten. Stödboendet ska arbeta med att ständigt förbättra verksamheten avseende kvalité och miljö. Dölj..
-
Fortbildning
Personalen inom verksamheten ska utöver sin grundkompetens och efter rådande kompetensplan säkerställas att gå:
• Brand
• HLR
• Lågaffektivt bemötande
• Depression
• Kriminalitet och avhopp
• Jämställdhet
• Missbruk och beroende
• Våld i nära relation samt Hedersvåld
• Empati Läs
mer...
Personalen inom verksamheten ska utöver sin grundkompetens och efter rådande kompetensplan säkerställas att gå:
• Brand
• HLR
• Lågaffektivt bemötande
• Depression
• Kriminalitet och avhopp
• Jämställdhet
• Missbruk och beroende
• Våld i nära relation samt Hedersvåld
• Empati och värdighet i bemötande
• ADHD
• Asperges och Autism
• Bipolär
• Hot och våld
• Psykos
• Paranoia
• Personlighetsstörning
• Suicid och suicidrisk
• Stress och utmattning
• Självskadebeteende
• Sekundärt trauma
• Samsjuklighet
• Traumamedveten omsorg (TMO)
• Konflikthantering
• Ångest
Handledning erhålls av föreståndare
Dölj..
-
Kommunikation/Avstånd
Kalmar Centrum - 40 km
Nybro Centrum - 30 km
Avstånd till närmaste bussförbindelse: 100 m
Kalmar Centrum - 40 km
Nybro Centrum - 30 km
Avstånd till närmaste bussförbindelse: 100 m
Dölj..
-
Referenser
Finns vid förfrågan
Finns vid förfrågan Dölj..
-
Övrigt
Hämtservice sker i överenskommelse med uppdragsgivaren. Stödboendet kan hämta den enskilde direkt från region, kriminalvård, polis etc.
Hämtservice sker i överenskommelse med uppdragsgivaren. Stödboendet kan hämta den enskilde direkt från region, kriminalvård, polis etc. Dölj..